9 Şubat 2013 Cumartesi

Minik Köstebek Pastalar


Malzemeler;
Kek için;
3 yumurta
3 fincan şeker
3 fincan un
3 yemek kaşığı kakao
Yarım paket kabartma tozu
1 paket vanilya

 Muhallebisi için;
3 bardak süt
3 kaşık margarin
3 yemek kaşığı un tepeleme olucak
6 yemek kaşığı şeker
1 paket krem şanti

Yapılışı;

Önce muhallebiyi yapıyoruz, geniş bir tencereye margarini koyuyoruz ve eridikten sonra unu ilave edip bir miktar kavuruyoruz, kenara çekip 1-2 dakika dinlendirdikten sonra, sütü ilave edip karıştırıyoruz, şekerinide ilave ettikten sonra kaynayana kadar karıştırıyoruz, kaynadıktan sonra kenara alıp bir miktar karıştırıp krem şantiyi ilave ediyoruz ve mikserle bir 5 dakika kadar çırpıyoruz, daha sonra soğumaya bırakıyoruz....
Şimdi keki hazırlıyoruz, yumurtaları ve şekeri bembeyaz olana kadar çırpıyoruz, elenmiş un ve kakao ve kabartma tozunu ve vanilyayı  ilave edip tahta kaşıkla harmanladıktan sonra 28-30 cm çapında ki yağlanmış kalıp veya tepsimize keki döküyoruz ve 170 derece fırında 30 dakika kadar keki pişiriyoruz...
Kek soğuduktan sonra bir bardak yardımıyla yuvarlak kalıplar kesiyoruz (benim tepsim 40-45 cm çapındaydı o yüzden bisküvü kıvamında oldu ve 16 adet yuvarlak çıktı) arta kalan parçaları robotta ufalıyoruz ... Soğuyan kek ve muhallebimizi birleştiriyoruz, her yuvarlağa birer minik dağ olucak şekilde muhallebiden ilave ediyoruz ve ufalanmış kek kırıntılarıyla üstlerini örtüyoruz, muhallebi soğumuş olmalı ki akışma riski kalmaması için, muhallebi yerine çırpılmış krem şantide koyabilirsiniz...

Afiyet Olsun...

Dipnot; Kekin tarifini Lezzet-i mekan arkadaşımın blog sayfasından almıştım, onun emeğine saygı açısından kekin orjinal tarifi için Lezzet-i Mekan `a uğramanız yeterli olucak, ben ufak dokunuşlar yaparak tarifi farklı bir tad ile yaptım ;)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Narish`den sizlerin e-mailinize gelsin... :)