9 Şubat 2013 Cumartesi

Mercimek Köftesi


Malzemeler;

1.5 bardak kırmızı mercimek
2 bardak ince bulgur
2 baş soğan
1 çay bardağı sıvıyağ
Yarım demet maydanoz
Yarım demet taze soğan
Kırmızı pul biber, karabiber, kimyon, tuz
Domates ve biber salçası
Yapılışı;

Mercimekler ayıklanır ve yıkanır bir tencereye alınır üzeri 4 parmak geçiçek kadar su ilave edilir ve eriyene kadar pişirilir, piştikten sonra kenara alınır ve bulgurlar ilave edilip güzel karıştırılır (eğer kuru gibi gelirse kaynar su ilave edilir) kapağı kapatılıp bulgularların şişmesi sağlanır, diğer tarafta soğanlar yemeklik doğranır ve başka bir tavada sıvığa ilavesi ile ile pişirilir, pişen soğanlara salçalar ilave edilir, baharatlarda ilave edildiktan sonra tencerede ki bulgur ve mercimek harcına konarak iyice harmanlanır...
Soğuduğundan emin olduktan sonra el ile yoğrulur ve kıyılmış taze soğan-maydanozlar ilave edilir, iyice karıştırdıktan sonra marul ile kaplanmış servis tabağına sıkılarak dizilir....

Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Narish`den sizlerin e-mailinize gelsin... :)