Hmmm lazanyaya bayılırımm,haraki bir lezzeti var, tarifine gelince...
Malzemeler;
Kabın büyüklüğüne göre bir paket veya yarım paket lazanya hamuru (suda haşlanmayacak)
500 gr kıyma
1 büyük baş soğan
domates suyu
karabiber, kırmızıbiber, tuz ve su
Beşamel sos için;
tereyağı
2 kaşık un
500 ml süt
tuz ve beyaz biber
Üzeri için;
Kaşar peyniri rendesi
Yapılışı;
Soğanlar yemeklik doğranır, tavaya bir miktar sıvıyağ konarak soğanlar ilave edilir ve kavurulur, kıyma ilave edilir, domates suyu ve baharatlar ilave edilir, suyuda ilave edilir bir miktar sulu bir karışım olur...
Diğer tarafta beşamel sos hazırlanır, ufak bir tencereye tereyağı konur ve eritilir, unu ilave edilir un kpkusu gelene kadar kavrulur ve süt ilave edilir, koyu değil akışkan bir sos elde edilir...
Fırın kabına önce lazanya yaprakları dizilir, önce beşamel sos ilave edilir ve iyice ıslanması sağlanır, kıymalı karışım ilave edilir ve tekrar lazanya yaprakları dizilir, aynı işlem iç malzemeler ve en üstte lazanya olucak şekilde devam edilir, en üste kalan beşamel sos iyice yayılır ve 180 derece fırına verilir, üzeri kızarmaya başlayınca fırından çıkarılır ve kaşar peyniri rendesi ilave edilir, kaşar peyniri eriyene kadar fırında tutulur....
Afiyet Olsun....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder