28 Şubat 2009 Cumartesi

Pirasa Böregi


Malzemeler;
500 gr un
1 tatli kasigi tuz
yarim cay bardagi madensuyu
kivami tutturacak kadar ilik su
ic malzemesi
4-5 dal orta kalinlikta pirasa
yarim cay bardagi siviyag
1 cay kasigi pul biber
1 cay kasigi tuz
Yapilisi;
Hamur malzemesi yogrulur ve ic malzemesi hazirlanana kadar dinlenmeye birakilir, pirasalar cok ince dogranir tuzla ovulur ve elde ölmeleri saglanir, siviyag ve pul biberi ilave edilir..
Hamurdan 6 adet beze cikarilir, baklava acar gibi ufak ufak acilir ve ücer ücer üst üste gelicek sekilde konur, tepsi yaglanir ve alta gelicek parca biraz büyük acilir tepsinin kenarlarindan sarkmasi icin, hamur tepsiye yerlestirilir, ic harci konur ve üst parca tam tepsiye denk gelicek sekilde acilir ve ic tepsiye konur..
Sarkan kenarlarda sekil verilicek bicimde tepsinin icine dogru katlanir.. 200 derece firinda üzeri ve alti pembelesince kadar pisirilir pisince üzerine tereyag sürülür..
Afiyet Olsun

3 yorum:

  1. hamuruna bayıldım valla ellerıne saglık sofrana bereket kuzum

    YanıtlaSil
  2. ellerine sağlık enfes olmuş svegilerimle

    YanıtlaSil
  3. Canım eline sağlık herşey çok güzel.Bişey sorabilirmiyim.Ben bir türlü şablon indiremiyorum.Senin şablonunu da beğendim.Genelde böyle klasör not defteri gibi blog temalarını seviyorum.Senin indirdiğin siteden şabon kodunu indirdim ama bozum çıktı gerçi sağlam çıksada bisürü denedim başka sitelerden ama şablon kaydedemiyorum hep hata veriyor xml bilmemne hataları.Nasıl indirdin bana da html kodunu verirmisin şablonun.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Narish`den sizlerin e-mailinize gelsin... :)