7 Şubat 2009 Cumartesi

Rulo Pasta

Yemek Dünyasi forumumuzda bir yenilige imza attik ve "Birlikte Pisirelim" adi altinda sectigimiz bir yemegi birlikte yaparak birbirimizle güzellikler kurmus oluyoruz.. Ilk paylasimimiz rulo pasta oldu iste tarifiyle birlikte benim pastamm..



Malzemeler:

Hamur Malzemesi;
4 yumurta
1.5 çay bardağı pudra şekeri
1.5 çay bardağı nişasta
1 çay bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 yemek kasigi ögütülmüs findik

Muhallebisi icin;
1 litre süt
1 yemek kasigi nisasta
1 yumurta
1 yemek kasigi un
2 yemek kasigi kakao
yarim kasik tereyag
üzeri icin findik krokant..

Yapilisi:

Hamur malzemesi cirpilir, bir tepsiye yagli kagit serilip pandispanya hamuru dökülür, 180 dereceli firinda 10 dakika pisirilir, biraz ilininca yagli kagitla birlikte hamur sarilir..
soguyana kadar bir kenarda bekletilir, muhallebi malzemeleri ocaga konmadan önce iyice karistirilir, ocaga alinir kaynayana kadar karistirilir, kaynadiktan sonra ocaktan alinir, biraz ilittiktan sonra ruloa yaptigimiz hamur acilir ve icersine muhallebi dökülür, tekrar rolu haline getirilir(dilerseniz icersine muzda koyabilirsiniz) üzerine muhallebi döküldükten sonra buzdolabinda sogumaya ve dinlenemeye birakilir, yalniz benim yaptigim hatayi yapmayin, buzdolabinda beklettikten sonra findik krokantlarini üzerine serpin, krokantlarla birlikte buzdolabina koyarsaniz, krokantlarin üzerinde ki karamelin erimesine sebep olursunuz, benim öyle oldu..

Afiyet olsun..


Dipnot: hamur malzemesi ve tarif arkadasim cicege aittir, belirtmeden gecmek istemedim..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Narish`den sizlerin e-mailinize gelsin... :)