28 Şubat 2009 Cumartesi

Aglayan Pasta


Malzemeler;
4 yumurta
3 t.k fincani seker
3 t.k fincani un
1 t.k fincani süt
1.5 corba kasigi kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Kremasi icin;
2 paket hazir krema
bir paket krema sIkIlastirici
2 corba kasigi seker
Kakao sosu icin;
1 corba kasigi nisasta
1 corba kasigi kakao
2 corba kasigi seker
1.5 su bardagi seker
ceyrek paket sade cikolata
Yapilisi;
Keki için önce yumurta ve şekeri çırpın. Sonra sütü ve kakaoyu ilave edin. Biraz çırptıktan sonra ununu koyup tekrar çırpın. En son kabartma tozunu ve vanilyayi koyup güzelce çırptıktan sonra yağlanmış tepsiye bosaltıp 175 derece ısıtılmıs fırına koyun.
30 dakika sonra alın ve sıcak kekin üstüne 2 su bardağı sütü her yerine gezdirerek boşaltın. Sonra soğumaya bırakın. Kek soğuduktan sonra önceden hazırlanmış kremayi üzerine sürün.Sosu için hepsini koyup karıştıra karıştıra pişirin. Kaynadıktan sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra kekin üstüne boşaltın. Buzdolabında biraz beklettikten sonra servise yapabilirsiniz...
Afiyet Olsun

1 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Narish`den sizlerin e-mailinize gelsin... :)