25 Şubat 2009 Çarşamba

Ekmek Yaptim

1 kilo un
1 küp maya
1 tatli kasigi seker
2 tatli kasigi tuz
kivami tutturabilicek kadar ilik su..



4 yorum:

  1. en saglıklısı aslında evde ekmek yapmak.ben birkaç defa denedim ama güzel kabarmadı.denemkten vazgeçmeyecegim ve tarifini yapacagım ellerine saglık.

    YanıtlaSil
  2. ben evlenmeden önce annem hep ev ekmegi yapardi, tabi odun atesinde pismis ekmegin tadi bir baskadir.. böle elektirikli firinda ne kabariyor nede fazla tadi olmuyor.. Püf noktasi ekmegin hamurunu 2-3 saat mayalamak, birde tepsiye alinca yarim sat kadar tepside kabartin, ve hamurun cok tiknaz olmamasina dikkat edin, o zaman istediginiz sonuca ulasiyorsunuz..

    YanıtlaSil
  3. ;color: #ffffff; desenlı oldugu ıcın yazıokunmuyor kaadun :x
    bıde yorumlarını sukelıme dogrulamaya gapat dov dov

    YanıtlaSil
  4. bu arada ekmek sahane gadun elelrıne saglık

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Narish`den sizlerin e-mailinize gelsin... :)