17 Nisan 2008 Perşembe

Havuclu Kek


Malzemeler:

4 yumurta
1.5 bardak dövülmüs ceviz veya findik ici
2 su bardagi rendelenmis havuc
1.5 bardak seker
125 gr.margarin (eritilicek ilk olucak)
2 su bardagi un
1 paket kabartma tozu
bir tutam tarcin

Krema icin:

vanilyali puding
125 gr.nisasta nisastayi sulandirmak icin bir miktar su
Ve miktara göre koyulugu ayarliyabilmek icin süt..

Yapilisi:

Kek malzemesi karistirilir havuclar ve cevizin birazi eklenir,firin tepsisine konulur ve pisirilir,kek pisirildikten sonra üst kremasi hazirlanir,kek hafif soguduktan sonra kremasi hazirlanir ve kekin üzerine dökülür,kalan cevizlerde serpildikten sonra servis yapilir...

Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Narish`den sizlerin e-mailinize gelsin... :)