8 Temmuz 2009 Çarşamba

Tencere`de Fincan Kek


Malum mutfagimi sattigimi sagir sultan duydu, ama yemek yemeden ve yapmadan olmuyor,
Türkiyede kullanacagim tüm mutfak esyalarimi kartona, eski ve atmayi düsündügüm, bir takim esyalarimida yaptigim minik tezgaha dizdim, birde evsahibem sagolsun tek gözlü elektirikli pisirici verdi onun sayesinde bisiler pisirebiliyorum, tezgah ufak ve kisa oldugu icin oturarak bisiler yapiyorum, o kadar hosuma gidiyor ki sanki cocuklugumda ki gibi evcilik oynuyorum..:))

Bugün canim kek cekti, benim söylememlede esim "aslinda benimde canim kac gündür istiyordu" deyince aklima fincan kek geldi, firin gerektirmeyen malzemesi kolay bulunan bir kek neden olmasin dedim ve hemen yapmaya koyuldum, tarif konusunda kararsizdim cünki ilk kez yapicaktim, metnini duymustum ama hic yapmak firsat olmadi, her hanimin kurtaricisi nete
sarildim, ilk kez denedim cok pratik ve kolaymis, artik canim kek istediginde hep yapacagim kendilerini..:))

ufak bir hatirlatma; keki yapacaginiz zamani esinizin ve cocuklarinizin evde olmadigi bir zamana denk getir, yoksa basindan ayrilmiyorlar ve dinlenmesini bile beklemiyorlar.. :)))

Tencere`de Fincan Kek

Malzemeler;

1 yumurta
1.5 cay bardagi seker
1 cay bardagi süt
2 cay bardagi un
1 corba kasigi kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

Yapilisi;

Tüm malzemeler cirpilir, cay fincanlarinin icersine browni kagitlarindan yerlestirilir (benim kagitlarim güllüydü süslü süslü, fotolarini cekerken güzel görünsünler istedim ama buhardan pek desen kalmamisti :))) kek harci fincanlara konur (benim 7 fincana denk geldi harcim, ve bir kasik kadar artti bende onu bir güzel yedim :)) harc kagitlari asmiyacak derecede paylastirilir fincanlara, yayvan bir tencereye fincanlar yerlestirilir, fincanlarin yarisina gelicek kadar tencereye ilik su konur, önce kapagi kapanmadan bir kere kaynatirilir ve daha sonra bir elbeziyle birlikte kapagi sIkIca kapatilir, alti kisik olarak 20 dakika kaynatilir, (ben hic acip bakamadim cesaret edip) ocagin alti kapanir ve 15 dakika hic kapak acilmadan dinlendirilir kekler..
tencereden cikarilan fincanlar sogumaya birakilir böylece kekler icersinden hic sekli bozulmadan ve kolayca cikabiliyor.. Sonrada afiyetle yenir.. :)))

Afiyet Olsun

2 yorum:

  1. KONUĞUM OLMUŞSUNUZ HOŞGELDİNİZ SEFALAR GETİRDİNİZ
    UMARIM HOŞ VAKİT GEÇİRİRSİNİZ BEN DE SİZİ TANIMA FIRSATI BULDUM
    BU KEKİ BEN DE YAPIP BLOGUMA KOYMUŞTUM MUCİZE GİBİ BİRŞEY ELLERİNİZE SAĞLIK

    YanıtlaSil
  2. ziyaretiniz icin bende tesekkür ediyorum..
    blogunuz ve tarifleriniz cok hosuma gitti devamli ziyaretciniz olmaya calisacagim..;)
    iyi bloglar ve iyi günler diliyorum..

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Narish`den sizlerin e-mailinize gelsin... :)