9 Temmuz 2009 Perşembe

Bulgur Pilavi ve Sogan Yahnisi

Bulgur pilavini ve sogan yahnisini bir arada cok severim, bugün ki mönümüzdede her ikisi bulunmaktaydi, sogan yahnisi azcik aci olursa ve cibrisa otuyla pisirilirse tadindan yenmez, bende su an icin cibrisa olmadigindan dolayi nane ile ayni tadi vermeye calistim, acilik konusundada oglum fazla aci yiyemedigi icin pul biberle destekledim..

Yemek konusunda oglumdan cekmiyorum kocisimden cektigim kadar, oglum anasina cekmis her buldugunu yiyiyor, özelliklede sulu yemek hastasi annesi gibi, sulu yemege ekmek bandurmadik mi ana ogul doydugumuzu hissetmiyoruz.. :))


Bulgur pilavini bilmeyen yoktur sanirim.. Geleneksel yemegimizden biridir, yahnilerle ve kebaplarla en güzel giden pilav, bulgur pilavini yogurtla cok severim, yada yaninda cacik

varsa hic hayir diyemem:)))



Bulgur Pilavi



Malzemeler;

2 su bardagi bulgur
2 domates
2 tane biber
1 tatli kasigi salca
1 bas sogan
1 tane et suyu tableti
misirözü yagi
kirmizi biber
karabiber
tuz


Yapilisi;

Sogan yemeklik dogranir, tencereye misirözü yagi konup bir miktar kizdirilir, soganlar ilave edilip hafifce öldürülür, daha sonra dogranmis biber ilave edilir ve bir miktar daha kavrulur, rendeledigimiz domatesler ve salcada ilave edildir ve hafifce kavrulur, ardindandan ayiklayip yikadigimiz pilavlik bulgular ilave edilir ve 5-10 dakika kavrulur..
2 su bardagi ilik su ilave edilir ve baharatlarida konduktan sonra etsuyu tabletleri ilave edilip biraz karistirildiktan sonra tencerenin kapagi kapanir ve kisik ateste bulgurlar suyu cekene kadar pisirilir... Ben tipki pirinc pilavinda oldugu gibi demleme yöntemini kullaniyorum böylece icini cok daha güzel cekiyor..

Bulgular icini cektikten sonra cacik veya yogurtla servis edilir..

Afiyet Olsun..

Sogan Yahnisi


Malzemeler;
5 veya 6 tane iri sogan
1 yemek kasigi salca
karabiber
kirmizi biber
cibrisa veya nane (kekikte olur)
tuz
1 su bardagi kadar su
misirözü yag
Yapilisi;
Soganlar halka halka dogranir, ve tek tek icleri birbirinden ayrilir..
Tencereye misir özü yagi konur ve hafif kizdirdiktan sonra dogradiginiz soganlar ilave edilir..
Soganlar kisik ateste kavrulur, soganlar öldükten sonra salca ilave edilir..
Salcaylada bir miktar kavurduktan sonra baharatlari ilave edilir tuzuda eklendikten sonra suyu ilave edilir ve 10-15 dakika kaynatilir..
Dipnot; suyunu az koymamin sebebi sos gibi olmasi icin yani o kivamda olunca et yemeklerinin yanindada muhtesem bir garnitür olarak servis edilebiliyor, birde ocaktan indirmeden önce icine bir miktar tereyagi katabilirsiniz.. Harika bir lezzeti oluyor o zaman..
Afiyet Olsun..

3 yorum:

  1. hepsi çok leziz görünüyor ama soğanın bu hali hakikaten öyle lezzetli oluyor ki burada paylaşmanız çok güzel ellerinize sağlık:) daha sık görüşmek umuduyla :)))

    YanıtlaSil
  2. Şuan eşimle bakıyoruz... Ben hemen soruyorum sen severmisin evet severim dedi.. demekki bu yemek yapılacak :)) Ellerine sağlık arkadaşım.. Çok leziz görünüyor.. deneyeceğim :)

    YanıtlaSil
  3. tesekkürler ayse yorumun ve ziyaretin icin..

    evet canim cok lezzetli görünüyor..
    mutlaka dene derim.. ;)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Narish`den sizlerin e-mailinize gelsin... :)