12 Temmuz 2009 Pazar

Kömbe

Sanirim ismi böyle yaziliyordu tam emin degilim acikcasi..
Bu kömbeyi taaa 2006 da yapmisim ve fotosunu cekmisim, fotograf makinasinin yedek kartinda bakayim dedim ve o zaman gördüm..
Hatta ablamlar bana geliceklerdi ve onlara yapmistim hic unutmuyorum..

Gecenin bu saatinde üsenmedim ve yükledim fotosunu pc ye, "dur bide blog sayfama yükleyeyim" dedim ve gecenin 12 sinde burada tarfi eklemeye calisiyorum.. ;))
Iste gece gece üsenmeden ekledigim kömbe ve canimin cekmesini saglayan tarifi, firinim olaydida yarin yapaydim... :((

Kömbe
Malzemeler;
Hamur malzemeleri
1 küp maya
750 gr, un
1 tatli kasigi seker
1 tatli kasigi tuz
Yogurmak icin ilik su
Ic malzemeleri;
500 gr kiyma
1 bas sogan
2 adet sivri biber
2 adet domates
100 gr tereyag
1 cay bardagi sivi yag
tuz, karabiber, kirmizi biber
dilerseniz bir kasik domates salcasi
Üzeri icin;
2 yumurtanin sarisi
Yapilisi;
Unun ortasi derin bir kapta havuz seklinde acilir, maya elde ufalanir ve seker ilave edilerek undan havuzumuzun ortasina konur, ilik suyla maya eritilir, tuz da ilave edildikten sonra havuzun kenarlarindan ice dogru alarak yavas yavas yogrulmaya baslanir, ele yapismayacak özlü bir hamur elde edilir ve kabarmasi icin bir kenara konur..
Diger tarafta ic malzemesi hazirlanir, soganlar yemeklik dogranir, tavaya biraz siviyag ilave edilir ve kavrulmaya baslanir.. Sirasiyla, kiyma biberler, domatesler, tuz ve baharatlarida ilave edildikten sonra biraz daha kavrulup bir kenara alinir sogumasi icin..
Hamur kabarinca, ikiye arilir ve masanin üzerinde dikdörtgen seklinde ilk parca acilir, ortasina erittigimiz tereyag ve siviyag karisimi dökülür ve hamurum her tarafina yayilmasi saglanir.. Sonrada zarf seklinde kapatilir, diger hamurada ayni islem uygulanir ve 10 dakika daha kabarmaya birakilir..
Dikdörtgen firin tepsisine yagli kagit konur ve ilk hamur parcamiz tepsimizin boyutunda acilir, tepsiye yerlestirilir ve kiymali harc, hamurun üzerine yayilir, diger hamurda ayni sekilde acilir ve harcin üzerine yayilir, keskin bir bicak yardimiyla hamur kareler halinde kesilir, üzerine yumurta sarisi sürülür ve 180°- 200° derece firinda alti ve üzeri kizarana kadar pisirilir, dilenirse tursunun yaninda servis yapilir..
Afiyet Olsun..



6 yorum:

  1. canım benim eline sağlık hepsi harika görünüyor uuzn zamndır bloguna uğramamışım ne çok güncellemişsin, bir zamnlar burayı pek güncellemiyordun bend ebakamyı unutmuşum,bütün postlarıtek tek okudum,aynı güzellikteki hatta dahada güzeli Türkiyede burada olur inş canım...

    daha güzellerini yapar eklersin sen benim marifetli arkadaşım...

    YanıtlaSil
  2. saol canim benim..

    artik gelirsin sende tadina bakarsin nasil olmus diye ;))

    YanıtlaSil
  3. narishim turkiyeye temelli donus yapicaksiniz yakinda sanirim degil mi? canim benim hakkinizda hayirlisi olsun, insaallah hersey hepiniz icin cok guzel olur...

    hem hamarat hemde caliskan arkadasima sevgiler benden...

    YanıtlaSil
  4. canim aysecigim tüm güzel dileklerin icin tesekkür ederim, evet artik türkiyeli oluyoruz.. ;)

    YanıtlaSil
  5. Ellerinize saglik leziz bir tarif cok güzel blogunuzda tarifleriniz var.Hersey günlünüzce olsun sevgiler

    YanıtlaSil
  6. nasıl güzel bir görüntü bu.ellerinize sağlık

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Narish`den sizlerin e-mailinize gelsin... :)