5 Mayıs 2008 Pazartesi

Pastane Açması


Malzemeler; Bir tepsi icin;
2 su bardagi süt
2 cay bardagi siviyag
2 yumurta 3. yumurtanin aki (sarisi üzerine sürülecek)
3 corba kasigi seker
3 cay kasigi tuz
1 küp maya
Alabildigi kadar un
Yapilisi;
Ilik süt,maya,seker,tuz,yumurta,siviyag ilk önce karistirilir,sütlü sivi,yogurma kabina konur,alabildigince un konularak,kulak memesi kivaminda bi hamur hazirlanir ve hamur kabarmaya birakilir (ben bir bucuk saat kabarttim) kabaran hamurdan elma büyüklügünde parcalar koparilip,elde yuvarlanan hamur 20 cm kadar, uzatilir,enine yassitilan hamurun icersine margarin sürülür,ve iki usundan aksi yönlerde kivirilip yuvarlak sekilde toparlanir ve yaglanmis tepsiye dizilir,üzerine yumurta sarisi sürülür ve önceden isitilmis 170° firinda üstleri ve altlari kizarincaya dek pisirilir..
Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Narish`den sizlerin e-mailinize gelsin... :)