31 Temmuz 2012 Salı

Bir İftar Mönüsü

Ramazan yarılandı ben henüz bir mönü yayınlamayadım, 2 gece iftar misafirleri ağırladım ama ne yazık ki fotolamayı unuttum telaşdan, bende bir mönü hazırlayayım dedim, ortaya bir karışık hazırladım... :))

Mönümüz

Yayla Çorbası
Taze fasulye
Fırında Tavuklu Patates
Amerikan Sezar  Soslu Göbek Salata
Carte d`Or Kazandibi dondurma

 Yayla Çorbası`nın tarifi blog sayfamda mevcut olduğundan tarifini eklemedim... ;)

***********************************************************************************
Taze Fasulye
Malzemeler

1 kilo taze fasulye (benim faulyelerim baya bir taze:) )
1 baş kuru soğan
2 adet domates (bahçeden taze taze)
tuz, karabiber, kırmızıbiber, 1 çay kaşığı şeker, ve sıvıyağ

Yapılışı
Fasulyeler temizlenir ve tencereye konur, yemeklik doğranmış soğanlar ve domatesler ilave edilir, baharatlar ve şeker ilave edilir, sıvıyağda konur ve hafif ateşte kendi suyunu verene kadar pişirilir, ben hiç su ilave etmedim, domatesler taze olduğu için baya bir sulu olduğundan su ilave etmeden gayet güzel pişti :))

***********************************************************************************


 Fırında Patatesli Tavuk

Malzemeler

4 adet tavuk budu
yarım kilo patates
2 adet kırmızı biber
bir adet soğan
tuz, karabiber, kırmızıbiber, kekik, nane, taze biberiye, sıvıyağ

Yapılışı

Fırın tepsisine, patatesler, biberler , soğanlar ve butlar tepsiye dizilir, baharatler ve sıvıyağla harmanlanır ve 180 derece fırında kızarana kadar pişirilir...

***********************************************************************************


Amerikan Sezar  Soslu Göbek Salata

Malzemeler

Göbek Marul
2 adet havuç
kornişon turşu
konserve mısır
kırmızı biber
dereotu

Yapılışı

Tüm malzemeler doğranır, salata kabına sırasıyla düzülür, göbek marul, havuç, kornişon, kırmızıbiber, konserve mısır, dereotu, Kühne Amerikan Sezar Sos salatanın üzerine dökülür...

ve afiyetle yenir :)))

***********************************************************************************



Tatlı olarakda, bu sıcakların alternatif tadı tabi ki Carte d`Or Kazandibi, ben supangleden daha çok beğendim kazandibini, tarçınla birlikte dondurma çok lezzetli oluyor...

Afiyetler Olsun, hayırlı ramazanlar, ramazan bitmeden bir mönü daha eklemek kısmet olur mu bakalım... :))


23 Temmuz 2012 Pazartesi

İstanbul :)

Pazartesi günü konsoloslukta randevumuz vardı, sahura kadar uyuyamadık, sabah 5:30 da otobüse bindik ve hareme hareket ettik, aslında araba kiralayıpda gitmeyi planlamıştık ama köprünün durumundan endişelendiğimiz için otobüsde karar kıldık, hareme otobüsle ordan üsküdara servisle, ordanda beşiktaşa vapurla geçtik, biz geç kalırız endişesinden korktuğumuz için randevumuzdan 3 saat önce konsolosluktaydık :))) ama yinede otobüs-vapur olayını seçmekte ne kadar doğru bir karar vermişiz onu anladık, tabi uykusuzluktan bitkindik ama deydi diyebiliriz, 16:00 da evimizdeydik...

Fotoğraflarla kısas bir slayt yapayım istedim...... Söze gerek yok sanırım...

















Not: Fotoları taslağa atmıştım ama yazıyla eklemek bugüne kısmet oldu, tarih ve yazı sizi şaşırtmasın :))

22 Temmuz 2012 Pazar

Kent Meydanında Ramazan Şenlikleri


Geçen yıl fotoğraflama şansım olmamıştı, bu yıl nette olmasa 3. gününde doğum günüme denk gelmesiyle gittik ve tesadüftür ki Semazenleri izleme şansım oldu, bir daha görebilirmiyim denk gelirmi bilmem ama tadı damağımda kalmadı değil hani...

Bu orta ki minik semazen varya işte o hiç durmadan döndü, yavrum hiç dengesinide kaybetmedi, nasıl bir aşk taşıyorsa o minicik yüreğinde nasılda güzel döndü yarabbim, hem ağladım hem izledim onun güzelliğini, sonra rabbime şükrettim aşkla yanan insanların hala var olduğunu görebildiğime...

Görüntülerim pek kaliteli değil, fotoğraf makinasının kamerasıyla çektim, ortamda ki ışıklandırmada yetersiz olunca pek güzel olmadı görüntüler ve fotoğraflarım..



Fotoğraflarım gerçekten çok kötü çıkmış, üzerinde oynamak bile pek bir şey değiştirmedi :( neyse bunlarda bi anı olarak bulunsun blog sayfamda...

Not: Neden! bloggerda yüklenen fotolar görünmüyor çözemedim, bende upload sitesi aracılığıyla yükledim fotoğrafları.....

Buz Gibii:))

Malum Ramazan bu yılda sıcak geçiyor, insan yemekten daha çok sıvı tüketmek istiyor, bende bundan solayı vişne ve erik kaynatıp hoşaf yaptım... :))


 Aşağıdakide Vişne suyu çok lezzetli oldu, enfes tadı ile ekşi ekşii şahanee....

Nice Güzel Yaşlar Bana :)

Bugün benim doğum günüm, kelimeler büyüyor ağzımda ve dahası bende büyüyorum her geçen gün, yaşlanıyorum daha türkçesi...

Eskiden doğum günlerimde heyecanlanırdım, hep bir sürpriz olsun diye bekler, hatta doğum günüm ne kadarda çabuk bitti diye üzülürdüm, 34 oldum hiç bir süpriz yaşamadım şimdiye kadar :)))
artık bu saatten sonrada yaşamam herhalde, gerçi hayat bu hangi sürprizleri karşımıza çıkarır bilinmez...

Neyse bi yaş daha yaşladım, artık gelecek diğer yaşlarımıza bakıcaz neler olucak diye...

Bugün benim doğum günüm, kendi doğum günümü kendim kutluyorum.... Delimiyim ben neyim, ama farklı oluyormuş insanın kendi doğum gününü kendisinin kutlaması...

Dipcik not; Foto netten alınmadır, oynamalar bana aittir...

21 Temmuz 2012 Cumartesi

Ben Diktim :))

Evet evet ben diktim, ilk defa kendime bir bluz diktim, evde olan bir bluzumu kalıp olarak kullandım ve önlük kumaşlarından kalan bir kumaşımdan diktim, yaka, kol ve etek ucunada saten kurdale biye ile çevirdim, bu arada rengi kırmızı değil, ışıkdan dolayı rengi kırmızı çıkmış, rengi mercanla nar çiçeği arası bir şey, bir gün üstümde fotoğraflarsam eğer paylaşırım tekrar....

İftar Seçeneği; Tatlı (Brownie)

 Ramazan`da hele helede yazın en sıcak günlerine denk gelmesi sebebiyle, iftarda ve iftar sonunda yenecek tatlılar ağır ve ağdalı şerbetli istenmiyor, en azından ben o kadar ağır yemekler yemek istemiyorum, en sade  ve en hafif tatlıları tercih ediyorum...
Bu Islak keki geçen hafta yapmıştım ve alternatif olur diye sizlerle paylaşmak istedim...

Islak Kek (Brownie)

Malzemeler;

3 yumurta
1.5 bardak şeker
1 bardak sıvıyağ
2  bardak süt
yarım paket kakao
vanilya ve kabartma tozu
2,5 su bardağı un

Yapılışı;

Yumurtalar ve şeker beyaz bir köpük oluncaya kadar mikserle çırpılır, sırasıyla sıvıyağ, 1 bardak süt, vanilya ve kakao eklenir ve çırpmaya devam edilir, karşımdan bir su bardağı ayırılır...
Kalan karışıma kabartma tozu ve  un ilave edilir, iyice karıştırıldıktan sonra yağlanmış fırın tepsisine dökülerek 180 derece fırında 30-40 dakika pişirilir....
Fırından çıkar çıkmaz ayırdığımız karışımla 1 bardak sütü karıştırıp kekin üzerine dökülür....

Afiyet Olsun...

20 Temmuz 2012 Cuma

Bereket ve Mağfiret Ayına Erdik Çok Şükür...

Bu güzel ay`a ermemizi nasip eden Rabbim sana sonsuz şükürler olsun, bu güzel ay`dan bizleri nasiplendirdiğin için ne kadar şükretsek az Ya Rabbi...
Bu güzel ay`ı vesilesiyle geçirmeyi bizlere nasip ve müesser eyle.... Senin her şeye gücün yeter, bizleri unuttuğun kullarından eyleme Ya Rabbi...
Ramazanın ilk günü hayırlı başladı inşallah, Cumanız Mübarek olsun, Ramazanınız Hayırlı geçsin inşallah....

15 Temmuz 2012 Pazar

Pazar Günü; Doğa ve Balık Ziyafeti

Bu sıcakta balıkda yenir mi diyenler vardır mutlaka, ama Akyazı`nın Altındere mevkinde Alabalık yemenizi tavsiye ederim, Hem bir doğa harikası hemde lezzetli ve taze alabalık ziyafeti gerçekten çok güzel, ayrıca alabalık havuzlarında ki yavru ve daha büyümüş balıklarıda görebiliyorsunuz...

Lokanta derenin hemen yanında kurulmuş, isterseniz dere yanında isterseniz bu şekilde kulübelerde yemekleriniz yiyebiliyorsunuz...
Havuzlarda ki yavru alabalıklar, büyükleri başka bir havuza alıyorlar ve havuzlarda ki sular dağlardan geliyor, birde yavru oldukları için hep yüzeydeler, az bi kıpırtıda bişeyler vericez zannedip o yöne yöneliyorlar :) büyük olanlarda dipten yüzeye çıkmıyor, büyükleride çektim fakat derinde oldukları için görünmediler...
Çömlek satılan dükkan, altından dere akıyor derede buz gibi o kadar güzel ki...


Dükkanın içersinde ki çömlekler çok güzeller...
Bu ağaçda karayemiş denen bir meyvaymış, hiç denemedim ama güzel olduğunu söylüyorlar, en azından mağurlu meyvaları sevenler için...
Yanda ki lokanta, ama ağaçların içersinde bir ev edasında, çekmeden edemedim... :))
 Sıra geldi yiyeceklerimize, mısır ununda kızartılmış alabalık...
Çömlekde kaşarlı mantar, enfess lezzetlerr..
ve soğuk sudan nasiplenen patilerimm, serin serin dereden çıkasım gelmedi... :))))
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Narish`den sizlerin e-mailinize gelsin... :)