24 Nisan 2009 Cuma

Bayat Ekmekten

Bayat ekmekleri nasil degerlendiririm diye düsünürken sunuda icine katiyim sunuda derken byayat ekmeden börek ve tatli cikardim.. Tadlari enfes olmustu..
Bir bayat ekmekten tatli ve börek cikti, tariflere gelince..
Bayat Ekmek Böregi
Malzemeler
1 ekmegin kabuklari
1 yumurta
1 soganin rendesi
2 ufak rendelenmis patates
yarim bardak yogurt
tuz
karabiber
kirmizi biber
pulbiber
üzeri icin kasar peyniri
bir kasik siviyag
bir tutam nane
ve kabuklari islatmak icin süt
Yapilisi
Ekmek kabuklarini ufaladiktan sonra yarim saat kadar bir bardak sütün icersinde bekletiyoruz, daha sonra tüm malzemeleri ilave edip karistiriyoruz, yaglanmis firin tepsisine döküyoruz üzerine kasar peyniri ekliyoruz ve 180-200 derece firinda alti ve üstü kizarana kadar pisiriyoruz..
Tatliyida yarin sabah ekleyecegim cünki su an daha yeni cikardim firindan..

3 yorum:

  1. slm ben geldim cok iyi bir fikır sevgiler.....

    YanıtlaSil
  2. hosgeldin cansu, evet gercekten israfi önlemek icin cok iyi fikir..

    YanıtlaSil
  3. aslında bizim evde ekmekler bayatlamadan biter :) şaka bi yana gerçekten ekmek israfını önlemek için çok akıllıca bi fikir :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Narish`den sizlerin e-mailinize gelsin... :)