Malzemeler;
yarim ekmegin ici
bir bardak süt
2 yumurta
yarim bardak yogurt
yarim cay bardagi siviyag
1 corba kasigi seker
serbeti icin;
1 bardak su
1 bardak seker
1 kac damla limon suyu
Yapilisi;
Ekmek icleri derin bir kapta ufalanir ve süt döküler yarim saat dinlenmeye birakilir..
Yarim saat sonra ekmekler sikilarak fazla süt alinir..
Ekmek iclerinin icine 2 yumurta, yogurt, seker, yag ilave edilir ve cirpilir..
180 derece firinda alti ve üstü kizarincaya kadar pisirilir, tatli firinda piserken ocaktada serbet kaynatilir, tatli firindan ciktigi gibi kesilir ve serbet dökülüp bekletirilir, tercihen üzerene findik veya ceviz yada kaymak konularak servis yapilir..
Not; görüntü itibariyle bozuk olmasinin sebebi tatlinin kabarmamasi icin bicakla delinmesinden ötürüdür ve ekmek parcalarindan yapildigi icin bozuk bir görüntüye sahiptir..
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder