2 Kasım 2009 Pazartesi

Narish`in Rüyasi (Biskuvili Pasta)

Özellikle yemekteyiz programinda görüp sahit oldugum seye bende karistim, efendim bilinen tariflere kendilerinden bi kac degisiklik katip sonra kendi adlarini vermiyolar mi! hayret ediyorum, bende dedim benim basim kel mi? bende Türkiyeye geldigimden beri yaptigim en kolay ve hafif bir pastaya kendi ismimi koydum , buyrunuz buda Narish`in Rüyasi.. :))







Tarifine gelince, oldukca kolay bulunabilicek malzemelerden üretilme bir pastadir kendisi, hatta pasta olma cabasinda minik bir tatli.. :))


Malzemeler;

1 paket petibör bisküvi

1 kahve fincani seker

4 corba kasigi un
1 litre süt

1 kasik margarin

üzeri icin;
dr. outker cikolatali sos


Yapilisi;
*Bir tencerede süt, un, seker güzelce karistirilir ve ocagin üzerine alinir, kaynayana kadar karistirdiktan sonra margarin ilave edilir, kaynayinca alti kisilir ve 1 dakika fokurdamasi saglanir.. (dilerseniz icersine vanilya veya limon kabugu rendeside katabilirsiniz, ben limon kabugu rendesini tercih ettim..)
*Bisküviler tepsiye dizilir üzerine sicak muhallebi dökülür, tekrar bi sira daha bisküvi dizilir, yine üzerine sicak muhallebi dökülür, (dilerseniz eger bi sira daha bisküvi dizebilirsiniz ama ben iki kat yapmayi tercih ediyorum)
*Tepsi sogumaya birakilir, böylece muhallebi donucaktir, diger tarafta cikolatali sos paketin üzerinde ki tarife göre hazirlanir, soguyan pastanin üzerine sicak sicak dökülür.. soguduktan sonra servis edilir..
Dipnot; bir gece bekleyen pasta daha lezzetli oluyor, cünki bisküviler muhallebiyi cekmis oluyor böylece..
Afiyet Olsun..

3 yorum:

  1. Harika görünüyor canım ben o tepsiyi komple alaım :)

    YanıtlaSil
  2. adı güzel olmuş..yemekleri beyenmiyorlar eleştiriyorlar ama maşallah tabakta bişi koymuyorlar:))

    YanıtlaSil
  3. Nefis gorunuyor ellerinize saglik!! Hollandadan sevgilerimi gonderiyorum. Blogunuzu takibe aliyorum haberiniz olsun!!

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Narish`den sizlerin e-mailinize gelsin... :)