
Tarifine gelince, oldukca kolay bulunabilicek malzemelerden üretilme bir pastadir kendisi, hatta pasta olma cabasinda minik bir tatli.. :))
Malzemeler;
1 paket petibör bisküvi
1 kahve fincani seker
4 corba kasigi un
1 litre süt
1 kasik margarin
üzeri icin;
dr. outker cikolatali sos
Yapilisi;
*Bir tencerede süt, un, seker güzelce karistirilir ve ocagin üzerine alinir, kaynayana kadar karistirdiktan sonra margarin ilave edilir, kaynayinca alti kisilir ve 1 dakika fokurdamasi saglanir.. (dilerseniz icersine vanilya veya limon kabugu rendeside katabilirsiniz, ben limon kabugu rendesini tercih ettim..)
*Bisküviler tepsiye dizilir üzerine sicak muhallebi dökülür, tekrar bi sira daha bisküvi dizilir, yine üzerine sicak muhallebi dökülür, (dilerseniz eger bi sira daha bisküvi dizebilirsiniz ama ben iki kat yapmayi tercih ediyorum)
*Tepsi sogumaya birakilir, böylece muhallebi donucaktir, diger tarafta cikolatali sos paketin üzerinde ki tarife göre hazirlanir, soguyan pastanin üzerine sicak sicak dökülür.. soguduktan sonra servis edilir..
Dipnot; bir gece bekleyen pasta daha lezzetli oluyor, cünki bisküviler muhallebiyi cekmis oluyor böylece..
Afiyet Olsun..
Harika görünüyor canım ben o tepsiyi komple alaım :)
YanıtlaSiladı güzel olmuş..yemekleri beyenmiyorlar eleştiriyorlar ama maşallah tabakta bişi koymuyorlar:))
YanıtlaSilNefis gorunuyor ellerinize saglik!! Hollandadan sevgilerimi gonderiyorum. Blogunuzu takibe aliyorum haberiniz olsun!!
YanıtlaSil