Anneme ait bir tarifle başlamak istiyorum önce;
Ayva Lapası
Malzemeler;
1 ayva
1 kaşık un
1 kaşık tereyağ veya margarin
1 litre su
2 bardak şeker
Yapılışı;
Ayvalar ufak küpler halinde doğranır, ben kabuklarını soymadım, 1 litre suda yumuşayana kadar haşlanır, şeker ilave edilerek kaynatmaya devam edilir, diğer tarafta un kavrulur ve kaynattığınız ayvaların suyu dökülür ve taneleride ilave edilip karıştırılır ve bir miktar kaynatıldıktan sonra ocaktan alınır ve kaselere paylaştırılır...
Lohusa şerbeti eski zamanlardan kalma bir tariftir, lohusa şekeri veya kızamık şekeri denen bir madde ve baharatların karışımıyla elde edilen bir içecektir, tarifi internette mevcut...
Ben devletşahın tarifinden faydalandım...
Ve son olarak elma ve ayvalı bir içecek tarifi var, bu tarifte internetten bulduğum bir tarif;
Ahmet marankinin tarifi olan bu içecek 3 malzemesiyle kolayca yapılabilir...
Yapılışı için buradan faydalanabilirsiniz. Görüldüğü gibi malzemeler kolayca bulunabilicek ve yapımı yormaycak bir kaç tarif, şu an bebeklerimizin esareti altımda olduğumuz için zor ve el olayıcı herşeyden kaçıyoruz doğal olarak... :))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder