28 Ağustos 2013 Çarşamba

Bir Kahvaltı Lezzeti


Sodalı hamur hem zahmetsiz hemde çok çabuk olan bir lezzet, aslında bu hamurlar sade kızartılırı ama benim oğlum sade hamur sevmediği için içerine peynir ekliyorum, daha doyurucu ve lezzetli oluyor diyebilirim :)))

Malzemeler;
500 gr un 
3 yemek kaşığı yoğurt 
yarım su bardağı süt 
2 çay kaşığı karbonat 
1 çay kaşığı tuz 
Peynir
ve kızartmak için sıvı yağ

Yapılışı;

Yumuşak bir hamur oluncaya kadar yoğrulur, yarım saat dinlendirdikten sonra mandalina büyüklüğünde parçalar koparılır ve merdane ile kahve fincanı tabağı büyüklüğünde açılır içine ufalanmış peynir konup yarım ay şeklinde kapatılır (kenarları iyi yapıştırılmalı ki peynirler eriyip akmasın) kızgın yağda iki tarafıda kızartılır yalnız çok çabuk kızardığı için tavanın başından ayrılmamak lazım...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Narish`den sizlerin e-mailinize gelsin... :)