28 Ağustos 2013 Çarşamba
Bir Kahvaltı Lezzeti
Sodalı hamur hem zahmetsiz hemde çok çabuk olan bir lezzet, aslında bu hamurlar sade kızartılırı ama benim oğlum sade hamur sevmediği için içerine peynir ekliyorum, daha doyurucu ve lezzetli oluyor diyebilirim :)))
Malzemeler;
500 gr un
3 yemek kaşığı yoğurt
yarım su bardağı süt
2 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı tuz
Peynir
ve kızartmak için sıvı yağ
Yapılışı;
Yumuşak bir hamur oluncaya kadar yoğrulur, yarım saat dinlendirdikten sonra mandalina büyüklüğünde parçalar koparılır ve merdane ile kahve fincanı tabağı büyüklüğünde açılır içine ufalanmış peynir konup yarım ay şeklinde kapatılır (kenarları iyi yapıştırılmalı ki peynirler eriyip akmasın) kızgın yağda iki tarafıda kızartılır yalnız çok çabuk kızardığı için tavanın başından ayrılmamak lazım...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Narish`den sizlerin e-mailinize gelsin... :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder