Kandil Simidi
Malzemeler;
125 gr margarin
1 kahve fincanı sıvıyağ
3 çorba kaşığı yoğurt
3 çorba kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı mahlep (ben sirke kullandım)
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Alabildiğince un
üzeri için, susam ve çörek otu, yumurta akı
Yapılışı;
Oda sıcaklığında bekletilmiş margarin, yoğurt, tuz, şeker, sıvıyağ, mahlep, kabartma tozu ve alabildiğine un derin bir kaba alınır ve kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğrulur, hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparılır ve simit şekli verilir, yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizmeden önce simitler ymurtanın akına batırılır ve ardından susam veya çörek otuna batırılıp tepsiye dizilir, tüm simitler 170 derece fırında üstleri kızarıncaya kadar pişirilir, soğuduktan sonra servis yapılır...
Afiyet Olsun...
Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun İnşallah Hayırlı Kandiller...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder