7 Şubat 2012 Salı

İrmik Helvası

İlk defa irmik helvası yaptım, mübarek kandil diyemi bilmem şahane bir şekilde tuttu, malzemeleri az kullandım, eğer ki güzel olmazsa ziyan olmasın diye, ama 3 eve yetecek kadar bereketli oldu...

Malzemeler
  • 1 bardak irmik
  • 1 bardak şeker
  • 1 bardak süt
  • 1 bardak su
  • 125 gr margarin
  • Yarım bardak ceviz içi ve üstü için (siz içi için dolmalık fıstık kullanabilirsiniz ben evde olmadığı için ceviz kullandım)
  • 1 çorba kaşığı sıvıyağ
Yapılışı:
  • Margarin ve sıvıyağı derin bir tencerede ısıtılır ve irmik dökülüp kısık ateşte rengi koyulaşana kadar karıştırarak kavrulur, içine ceviz ilave edilir, diğer tarafta su, süt ve şeker bi kaba konup kaynatılır..
  • Kavrulan irmik bi kenara alınıp biraz nefes alması sağlanır, süt karışımı yavaş yavaş dökülerek ilave edilir (dökerken karıştırmayı ihmal etmeyin çünki her taraf irmik oluyor) tekrar ocağa alınır ve kısık ateşte 1 dakika daha kaynatılır..
  • Suyunu çektikten sonra altı kapatılır ve kapağının altına kağıt havlu konulup demlenmeye bırakılır, 10 dakika sonra şekillendirilerek ve üzerine ceviz serperek ikrama hazır hale getirilir...

Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Narish`den sizlerin e-mailinize gelsin... :)