20 Ocak 2009 Salı

Lahmacun


Lahmacun
Malzemeler;
Hamur malzemeleri:
1 Kilo un
1 küp maya
1 tatli kasigi seker
2 tatli kasigi tuz
1 corba kasigi siviyag
Kiymali harc icin;
1 kilo kiyma
2 kücük sogan
2 adet domates
yarim demet maydanoz
1 dis sarmisak
2-3 adet sivri biber
1 tatli kasigi tuz
1 corba kasigi siviyag
1 corba kasigi domates salcasi
yarim corba kasigi biber salcasi
karabiber, kirmizibiber..
Yapilisi;
Unun ortasi havuz gibi acilir, maya ortasina konur, seker ilave edilip ilik suyla mayanin erimesini saglanir, siviyag ve tuzda ilave ettikten sonra yumusak bir hamur oluncaya kadar yogurulur, hamur bir kenarda dinlenemeye birakilir ve iyice kabarmasi beklenir, üste malzemesini hazirladiktan sonra hamurdan mandalina büyüklügünde parcalar koparilir (ben ufak yapiyorum tapsime böylece 5 tane lahmacun sigdirabiliyorum, sizler daha büyük yapabilirsiniz), fazla ince olmayacak sekilde merdaneyle acilir ve kiymali harctan sürülür.. 200 derece firinda 10 dakika pisirilir, yaninda sumak, pul biber sogan maydanoz salatasi ve ayran esliginde ikram edilir..
Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Narish`den sizlerin e-mailinize gelsin... :)