Not; Istenirse hamurumuzun yerine hazir yufkada kullanip daha pratik hale getirebiliriz..
Malzemeler;
Hamur Malzemesi;
1 Türk kahvesi fincani yogurt
1 T.K fincani siviyag
2 T.K fincani su
1 yumurta
1 tatli kasigi tuz
Alabildigince un
Ic Malzemesi;
4-5 haslanmis patates
1 sogan
1 kasik salca (arzuya göre, biz memnun kalmadik)
tuz ve baharatlar (size kalmis sevdiginiz baharatlar)
hamura sürmek icin tereyag ve siviyag karisimi..
Yapilisi;
Hamurun sivi malzemeleri bir kapta karistirilir ve kivam alincaya kadar un ilave edilip yogurulur..
Sogan tereyag veya siviyagda kavrulur, salca ilave edilir, patatesler rendelenir ve ilave edilir tuz ve baharatlar ilave edilir, biraz kavurduktan sonra kenara alinir..
Hamur 8 parcaya ayirilir, tek tek hazir yufka büyüklügünde ve inceliginde acilir, siviyag tereyag karisimi hamura sürülür hamurun bir kenari ice dogru katlanir, harc bu katlanmis kisma konur..
Hamurun kenarlari ice dogru katlanir ve kare olmasi saglanir, rulo seklinde yuvarlanan böreklerimiz yaglanmis tepsiye dizilir..
180-200° derece firinda hamur pembelesinceye kadar kizartilir firindan ciktiktan sonra böreklerimizin üzerine tereyag sürülür..
Afiyet Olsun..
narishim ben epeydir ziyaret edemiyodum seni, ozlemisim yaff :))
YanıtlaSilellerine saglik canim, super olmus...karsilikli otursak, elimize cayimizi da alsak, sohbet esliginde yesek dimi ;)
canım ne kadar güzel görünüyor börek elinize sağlıkkkkk
YanıtlaSilöpüyorum snei kobocamannnnnnnnn