4 Aralık 2008 Perşembe

Kaplan Kek

Bu tarifi dost tv de öglen kusaginda yayinlanan yemek programindan aldim, aslinda ramazanda aldigim canimizin cekip hemen iftara yaptigim bir tarif oldu, tadi enfesti..

Biliyorum aradan biraz zaman gecti eklemek icin gec oldu ama güc olmadi ne dersiniz :)
Not; isminin kaplan olmasinin sebebi kakaonun arasinda sekil almasi yüzünden geliyormus..



Malzemeler;
4 yumurta
1,5 bardak seker
yarim su bardagi siviyag
1 su bardagi süt
3 su bardagi un
1 vanilya
1 kabartma tozu
2 corba kasigi kakao
1 cay bardagi siviyag
Yapilisi;
Yumurta, seker cirpilir..
Sirasiyla süt, siviyag, vanilya, ilave edilir, unu ve kabartma tozu karistirilir ve elenerek keke eklenir..
en son olarak ceviz ilave edilir ve tahta bir kasikla bir miktar karistirilir, margarin ile yaglanmis ve un serpilmis kaliba hamurun yarisi dökülür..
Bir kaseye 2 kasik kek hamuru alinir, kakao ilave edilir, yarim bardak süt ilave edilir karistirilir ve kalipta ki kek hamuruna dökülür, kalan hamurda dökülür..
180° derece firinda pembelesinceye kadar pisirilir..
Afiyet Olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Narish`den sizlerin e-mailinize gelsin... :)