15 Eylül 2013 Pazar

Kış Geldi Sayılır...

Kış yavaş yavaş kendini hissettirmeye başladı, öyle ki havalar soğumaya başladıkça artık kış sebzelerini arar olduk, dün arkadaşımla çarşıya çıkınca markete uğrayalım dedik yolda da yemekten bahsediyoruz, ben "kereviz" konusunu açınca "hmmm bende çok severim" deyiverdi ve marketten  kereviz aldık, ben etli ve terbiyeli yaptım oda çok pişirince brokoli ve tavuk göğüs eti eşliğinde kereviz püresi olarak yaptı....


Tarifini eklemeden olmaz ;)

Terbiyeli ve Etli Kereviz 

Malzemeler; 3 kişilik

1 büyük boy kereviz
2 küçük havuç
1 orta boy soğan
1 diş sarımsak
1 orta boy patates
200 gram kuşbaşı süt danası
yarım kaşık un
yarım kaşık salça
tuz, karabiber, kırmızıbiber
1 yumurta sarısı
yarım limon suyu
sıvı yağ ve tereyağı

Yapılışı;

Kuşbaşı etleri tencereye alın ve suyunu çekene kadar pişirin, ardından sıvı yağ, yemeklik doğranmış soğan, yuvarlak doğranmış havuçları ilave ederek kısık ateşte kavrulur, küp küp doğranmış patateslerde ilave edilir ve limonlu suda bekletilmiş kerevizlerde ilave edilir ve kavrulmaya devam edilir sebzeleri geçmeyecek kadar su ilave edilir, tuz ve baharatlarını ekledikten sonra tavada tereyağı ve un kavrulur, salçada ilave edilir çözülsün diye su konduktan sonra yemeğe ilave edilir...
10 dakika daha kaynadıktan sonra yumurta sarısı ve limon suyu çırpılır, yemeğin suyundan alınır ve çırpılarak yemeğe ilave edilir bir taşım daha kaynattıktan sonra ocaktan alınır...

Afiyet Olsun...

Birde şu fotoğrafı eklemeden edemedim, geçen gün Facebook`da gördüğüm bu fotoğrafa gülmekten öldüm... :)))))))))))


Herkese mutlu ve güzel pazarlar...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Narish`den sizlerin e-mailinize gelsin... :)