Terbiyeli ve Etli Kereviz
Malzemeler; 3 kişilik
1 büyük boy kereviz
2 küçük havuç
1 orta boy soğan
1 diş sarımsak
1 orta boy patates
200 gram kuşbaşı süt danası
yarım kaşık un
yarım kaşık salça
tuz, karabiber, kırmızıbiber
1 yumurta sarısı
yarım limon suyu
sıvı yağ ve tereyağı
Yapılışı;
Kuşbaşı etleri tencereye alın ve suyunu çekene kadar pişirin, ardından sıvı yağ, yemeklik doğranmış soğan, yuvarlak doğranmış havuçları ilave ederek kısık ateşte kavrulur, küp küp doğranmış patateslerde ilave edilir ve limonlu suda bekletilmiş kerevizlerde ilave edilir ve kavrulmaya devam edilir sebzeleri geçmeyecek kadar su ilave edilir, tuz ve baharatlarını ekledikten sonra tavada tereyağı ve un kavrulur, salçada ilave edilir çözülsün diye su konduktan sonra yemeğe ilave edilir...
10 dakika daha kaynadıktan sonra yumurta sarısı ve limon suyu çırpılır, yemeğin suyundan alınır ve çırpılarak yemeğe ilave edilir bir taşım daha kaynattıktan sonra ocaktan alınır...
Afiyet Olsun...
Birde şu fotoğrafı eklemeden edemedim, geçen gün Facebook`da gördüğüm bu fotoğrafa gülmekten öldüm... :)))))))))))
Herkese mutlu ve güzel pazarlar...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder