Bir kaç parça kemik ve bi parça kaburga kalmıştı kurbandan, malum koç diye benim herifçe yemek istemiyor diye buzluğun bi köşesinde durup duruyordu, geçen gün bi güzel kaynattım, ister ye ister yeme ben yerim dedim... :))
Uzun zamandır canım umaç çorbası çekiyordu, baktım taze et suyu var hemen yapıverdim, tarifi fotonun altında ;)
Malzemeler;
1 litre et suyu
Yarım diş sarmısak
1 bardak un
Tuz, karabiber, kırmızıbiber, pul biber, nane
Çok az yağ
Yapılışı;
Et suyu kaynatılır ve yarım diş sarmısak rendelenir, bir bardak un çok az suyla ıslatılır ve ıslak ellerle un avuç içinde ufalanır, minik minik un topakları oluşunca kaynayan suya karıştırılarak dökülür, bir taşım kaynattıktan sonra tuz ilave edilir, bir cezveye az miktarda yağ konur ve karabiber, kırmızıbiber, pul biber, nane ilave edilir ve altını kapattığımız çorbaya dökülür...
Afiyet Olsun...
Etleri didekleyip kemiklerinden ayırınca aklıma fırında patatesle birlikte pişirmek geldi, nasıl lezzetli oldu anlatamamm...
Malzemeler;
Yarım kilo patates
Didiklenmiş kuzu eti
1 baş soğan
1 diş sarmısak
Tuz, karabiber, kırmızıbiber, pul biber, nane ve kekik, salça
Yapılışı;
Soğanları yarım ay şeklinde doğruyoruz, tavaya bir miktar sıvıyağ ilave edilir, soğanlar ve sarmısaklar konur az miktarda kavrulur, etler ilave edilir ve kavrulur, patateslerde ilave edilir ve kavrulur, tuzu ve baharatı ilave edilir, salça sulandırılır ve harca ilave edilir, fırın tepsisine yayılan harç 200 derecede patatesler pişene kadar tutulur...
Afiyet Olsun...
Annemde yapar cok,ellerine saglik
YanıtlaSilçok güzel görünüyor.
YanıtlaSilellerine sağlık canım..
sevgilerimle...
:)
TANIŞTIĞIMA MEMNUN OLDUM CANIM
YanıtlaSilÇOK HOŞ USLUPLA YAZMIŞSIN
HARİKA OLMUŞ MUHABBETLE KAL
:))
merhabalar,bizde un çorbası da derler ,çok severim elinize sağlık..
YanıtlaSilNasıl lezzetli olmuştur tahmin ediyorum..
YanıtlaSilEllerine sağlık canım.
Sevgiler.