24 Haziran 2009 Çarşamba

Peynirli Açma

Her zaman yaptığım açmadan çok farklı bir açma yaptım..
Çok yumuşak ve lezzetli oldular bundan sonra bu açmalardan yapacağım kesinlikle..

Tarifine gelince..!

Malzemeler:
1 Yumurta
3 bardak un
1 kahve fincaı sıvıyağ
3 çorba kaşığı margarin
1 küp maya
1 kahve fincanı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 bardak ılık su

Üzeri için :
100 gr. beyaz peynir
1 yumurtanın sarısı

Yapılışı;
*Tüm malzemeler derin bir kaba konur ve ılık su yardımıyla birlikte yoğurulur..
*Kabarması için üzeri örtülür ve bir kenara konulur..
*Yarım saat kabardıktan sonra mandalina büyüklüğünde parçalar koparılır, iki avuç arasında uzatılır ve burdurarak yuvarlak şekli verildikten sonra yağlı kağıt konulmuş fırın tepsisine dizilir..
*Yuvarlakların ortasına parçalanmış peynirden oturtulur ve kabarmaya bırakılır..
*Bu arada fırın ısısı 180 e getirilir ve 15-20 dakika kadar kabartılır açmalar..
*Kabaran açmaların üzerine yumurta sarısı sürülür ve fırına sürülür, pembeleşene kadar pişirilir..

Afiyet Olsun

6 yorum:

  1. Görünümü çok lelzetli ve şık bir açma olmuş ellerine sağlık.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. begendiginize sevindim..

    afiyet olsun sevgi ve saygilar benden..

    YanıtlaSil
  3. Güzel blogunuza, maydanoz blog topluluğu arasında tanıtımı için bir sayfa ayırdım, selamlar.

    YanıtlaSil
  4. tesekkür ederim sayin maydanoz beni ihya ettiniz..

    YanıtlaSil
  5. Çok degisik bir açma olmus.. Ellerine saglik.. Firsat bulunca denerim mutlaka :)

    YanıtlaSil
  6. afiyet olsun betül, mutlaka dene cok lezzetli oluyor.. ;)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Narish`den sizlerin e-mailinize gelsin... :)