13 Ekim 2008 Pazartesi

Son Yaz Yemeği (Biber Dolması)

Gerçi artık sebze ve meyvaların mevsimi kalmadı, basıyorlar hormonu her mevsim yiyebiliyoruz plastik gibi meyva ve sebzeleri, oysa çocukluğumda hatırlardım, o biberin kokusu elmanın kokusu ve tadı bir başkaydı.. Benim neslimi şanslı sayıyorum fakat çocuklarımız bizim kadar şanslı değil ne yazık ki..!
Yazın bitiminde bütün yaz nedense yiyemediğim biber dolması cenım çekti ve hemen Türk bakkalından aldım bir kilo kadar, biberler plastikten bozma olsada fena değillerdi, eşim ve oğlum zaten sadece içlerini yiyorlar, kabuklarını yemekte bana kalıyor.. ;)


Malzemeler;

1 kilo dolmalık biber
bir bardak pirinç
yarım bardak bulgur
2 adet soğan
yarım demet maydanoz
2 diş sarmısak
250 gr kıyma
1 adet rendelenmiş domates
1 kaşık salça
2 kaşık sıvıyağ
tuz, karabiber, kırmızıbiber

Yapılışı;

Biberler kapaklarından biberin kendini tutabileceği kadar kesilir, içleri temizlenir ve güzelce yıkanır, iç malzemesi olarak, pirinç ve bulgur yıkanıp derin bir kaba konur, soğan doğranır, sarmısak ve maydanoz kıyılır, kıyma ilave edilir, 1 kaşık sıvıyağ, rende domates, bir kaşık salçanın yarısından biraz daha azı, tuz, karabiber ve kırmızıbiber ilave edilip harmanlanır..

Biberler bu karşımla doldurulup derin bir tencereye oturtulur, diğer bir tarafta ufak bir kapta sıvıyağ kızdırılır, salça ilave edilip bir miktar kavrulur, biraz tuz ilave edilip 2 bardak ılık su ilave edilir, su ılınınca dolmaların üzerine gezdirilir ve orta ısıda 1 saat pişirilir..

Afiyet Olsun..

2 yorum:

  1. görüntü çok güzel eminm ki tadıda güzeldir canım benim elien sağlık
    ailecek bizde çok tüketilen bir yemektir ..

    YanıtlaSil
  2. Afiyet olsun canim benimde en cok sevdigim yemeklerden biridir.. :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Narish`den sizlerin e-mailinize gelsin... :)