25 Mart 2008 Salı

Güzel Bir Gün

Almanya'da mart kapıdan baktırıp kazma kürek yaktırıyor, Hele ki bizim bulunduğumuz kasabaya kış ve kar yeni geldi diyebilirim.. Kar yağışı dolayısıyla günlerimiz kapalı mekanlarda geçiyor bugünümüzüde sinemayla değerlendirdik, ve Recep İvedik' e gittik.. Bol bol güldükten sonra eve gelince soğuk havanında etkisiyle Kapuska yemeğini afiyetle yedik.. Filmde kuru fasulye vardı ve arkadaşlarla yarın kuru fasulye yapmaya karar verdik, eve gelince kapuskadanda yiyince, kuru fasulye isteğimiz az çok körlenmiş oldu.. :))






Malzemeler;




1 orta boy lahana


100 gr. kıyma


yarım çay bardağı pirinç


1 baş soğan


bir kaşık biber ve domates salçası




Yapılışı;


Lahana küçük küçük doğranır, soğanlar yemeklik doğranır ve tencereye bir miktar sıvıyağ eşliğinde konarak soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur, kıyma eklenir suyunu çekinceye kadar kavrulur, domates ve biber salçaları ilave edilerek kavrulmaya devam edilir.. lahanalar eklenir ve yumuşayıncaya kadar kavrulur, iki bardak sıcak su ilave edilir kaynamaya başlayınca prinçler ilave edilir, tuzunu, kırmızı ve karabiberini ilave ettikten sonra 30-35 dakika kaynatılır sıcak olarak servis yapılır..




Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Narish`den sizlerin e-mailinize gelsin... :)