6 Nisan 2015 Pazartesi

Akşam Simidi


Kolay bir açmadan dönme simit yaptım bu akşam, tarifi o kadar basit oldu ki, hemen yapılıcak kadar kolay oldu, benim gibi gurbette olup canı taze simit isteyenler için ideal denebilecek bir tad...

Malzemeler:
600 gr un
1 küp yaş maya veya 1 paket kuru maya
2 tatlı kaşığı şeker 
1tatlu kaşığı tuz
Ilık su
Yarım bardak kaşar rendesi
Yarım bardak beyaz peynir
Susam
Yarım bardak pekmez

Yapılışı:

Derin bir kapta maya ılık suyla çözdürülür ve şeker ilave edilip kabarana kadar beklenir, daha sonra un ve tuz ilave edilip iyice yoğurulur, üzeri örtülerek kabarması için bir kenara alınır, yarım saatte iki katına ulaşmış olucak, diğer tarafta pekmez sulandırılır, hamurdan mandalina büyüklüğünde iki hamur koparılır ve yuvarlanıp düz şekilde açılıp kaşar ve beyaz peynir karışımı konur ve iyice yuvarlanır, iki hamur birbiri etrafında dolanır ve simit şekli verilir, önce pekmeze daha sonra susama batırılıp tepsiye dizilir, tüm hamur bitene kadar tekrar edilir bu işleme, 180 dereceli fırında simitler kızarana kadar pişirilir....

Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Narish`den sizlerin e-mailinize gelsin... :)