12 Ağustos 2015 Çarşamba

Fuşya ve Turuncu' nun Uyumu



Evet, ben hayatımda bu kadar iki zıt rengin uyumuna rastlamadım siz ne dersiniz :)

Bu pelte bence her türlü tatlıya uyum sağlıyor, sade bile yenmesi güzel oluyor, sadece şeftaliden değil, çilekden, bögürtlenden, üzümden yani mevsiminde olan meyvalardan yapılabilir.

Şeftali Pelteli İrmik Tatlısı

Malzemeler;
(İrmik tatlısı için)
1 litre süt
9 çorba kaşığı irmik
9 çorba kaşığı şeker
(Şeftali peltesi için)
2 şeftali 
4 kaşık şeker
1 dolu kaşık mısır nişastası
Yarım bardak su

Yapılışı;
Önce pelteyi hazırlıyoruz, şeftalileri küçük küçük doğrayıp bir tencereye koyuyoruz üzerine yarım bardak suyun bi kısmını ilave ediyoruz, ocakta yumuşayana kadar pişiriyoruz, ocaktan indirip soğutuyoruz, blender ile püre haline getirip kalan suyla ısladığımız nişastayı ve şekeri ilave edip bi taşıp kaynatıyoruz (devamlı karıştırmak suretiyle) ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz.
Sırada irmik tatlımız var, bir tencereye sütü, irmiği, şekeri ilave edip karıştırıyoruz, orta ısılı ateşte kaynayıp koyulaşıncaya kadar pişiriyoruz, kaynayınca ocaktan alıyoruz ( dilerseniz bir kaşık tuzsuz tereyağı ve vanilya ilave edebilirsiniz) borcam tepsiyi suyla ıslatıp tatlımızı döküyoruz ve soğumasını bekliyoruz, soğuduktan sonra pelteyi üzerine ilave edip servis ediyoruz.

Afiyet Olsun


Reyhan Şerbetini instagramda görmüştüm ve pazarda Reyhan demetine rastlayınca neden olmasın dedim, bana en basit ve kolay gelen @cigdemtalipoglu nun yaptığıydı.

Reyhan Şerbeti

Malzemeler;
Bir demet mor yapraklı Reyhan
Bir buçuk bardak şeker
İki litre su
Dört adet karanfil
1 limon

Yapılışı;
İki litre su kaynatılır, ocaktan alınır, iyice yıkadığımız Reyhanlar gelişi güzel kopartılıp ocaktan aldığımız kaynar suya bırakılır, şeker ve karanfillerde ilave edilir, reyhanlar mor suyunu bırakmaya başlayınca limon sıkılır ve kabuklarıda içine atılır, limon ilave edilince mucize gibi bişi oluyor ve mor renk fuşya oluyor, 15 dakika arada karıştırılarak suda bekletiliyor Reyhanlar daha sonra süzülüp buzdolabında soğutuluyor. Ben çok beğendim özellikle sıcak havalarda iyi gidiyor.

Afiyet Olsun

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Narish`den sizlerin e-mailinize gelsin... :)