19 Ağustos 2010 Perşembe

Armut Suyu (Armutlu gazoz)

Çook ihmal etmişim mutfağımı, halbuki eklenicek tarif ve foto çok ama ekleyecek insan yok ne yazık ki..
Az önce köyden getirdiğim armutları suya basarken aklıma geldi, hemen ekliyim dedim ve sıcağı sıcağına ekliyorum..

Malum Ramazan`a girdik, artık iftar sofralarının baş tacı su ve sulu gıda ve içicekler, kolayını bulsam bir damacana suya banamısın demicem ama işte bir şeyler yemedende olmuyor...

Bu armut suyunu rahmetli anannem yapardı, bahçelerinde devasa bir armut ağacı vardı ve armut yapıp olgunlaşınca ağustos ayında  fındığa giderken içicek olsun serinletsin, diye armutları koca koca seramik turşu fıçılarına basardı, armut sirke gibi ekşidiği için çocukken bize gazoz gibi gelirdi, annemde basmış ve anannemi yad etmiş oldum...

Tabi babam bi torba dolusu armutu elime tutuşturunca bende bastım, bakalım merakla ekşimesini bekliyorum.. :))

Şu an sıcağı sıcağına basılmış armutları görüyorsunuz, bi kaç günede suya dönüşmüş halini görüceksiniz..
Tarifine gelince, bir turşu kabına yıkayıp, bir kaç parçaya böldüğünüz armutları atın, daha sonra ağzına kadar içme suyuyla doldurup kapatın, ve karanlık bir dolap içinde ekşiyene kadar bekletin..

Çok da basit yani hiç bir zorluğu yok yani..

Ve bu arada Ramazanınız mübarek olsun...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Narish`den sizlerin e-mailinize gelsin... :)