30 Nisan 2008 Çarşamba

Hobidünyam (edosumun forumu) da ki yazlik bluz Etkinligi

Edosumun, deli-dolu cilgin kadinin hobi forumunda düzenlenen yazlik bluz etkinligine katildim, foruma burdan ulasabilirsiniz...


Image Hosted by ImageShack.us



Iste etkinlik bluzu, aslinda bu bir süveter ve sevgili Ülkü`nün saheseri, örnegine ve aciklamasina buradan ulasabilirsiniz..



28 Nisan 2008 Pazartesi

..Özgürlük..

Zülfü Livanelinin Özgürlük adli sarkisi son 50 yilin en iyi ikinci sarkisi secilmis..



Okulda defterime, sirama agaçlara, yazarim adini


Okunmus yapraklara, bembeyaz sayfalara yazarim adini



Yaldizli imgelere, toplara tüfeklere, krallarin tacina



En güzel gecelere, günün ak ekmegine, yazarim adini



Tarlalara ve ufka, kuslarin kanadina,



Gölgede degirmene yazarim.



Uyanmis patikaya, serilip giden yola,



Hinca hinç meydanlara adini



Ey Özgürlük.



Kapimin esigine, kabima kacagima, içindeki aleve,



Canlarin oyununa, uyanik dudaklara yazarim adini.



Yikilmis evlerime, sönmüs fenerlerime, derdimin duvarina,



Arzu duymaz yokluga, çirçiplak yalnizliga, yazarim adini.



Geri gelen sagliga, geçen her tehlikeye,



Yazarim ben adini, yazarim.



Bir sözün coskusuyla, dönüyorum hayata,



Senin için dogmusum, haykirmaya.



Ey özgürlük

25 Nisan 2008 Cuma

CaCik

Iki cesit cacik ekliyorum, biri bildigimiz cacik yani hani yogurtlu varya heh iste ondan, digeride yogurtlu degilde sirkeli cacik, sirkeli cacik nasil olur demeyin deneyin harika ve ferahlatici oluyor özellikle yaz günlerinde..

Cacik




Malzemeler:

4-5 adet salatalik
1 dis sarmisak
bir bardak yogurt
bir miktar su
bir iki damla zeytinyagi
üzeri icin dereotu

Yapilisi:

Salataliklar istege göre rendelenir veya ufak boyutlarda dogranir (ben dogradim) sarmisak havanda dövülür ve bir bardak yogurt bir kaba konur sarmisaklar üzerine eklenir tuz ve suda eklendikten sonra karistirilir, daha sonra salatalarin üzerine dökülür, servis kabina aldigimiz cacigin üzerine zeytinyagi ve dereotu gezdirilir..

Afiyet olsun


Sirkeli Cacik




Malzemeler:

4-5 adet salatalik
1 dis sarmisak
yarim cay bardagi sirke
bir miktar su
üzeri icin maydanoz

Yapilisi:

Tipki orjinal cacikta yaptiklarimiz bunun icinde gecerli oluyor, fakat tek farkla, yogurt yerine sirke ilave ediyoruz.. Üzerine zeytinyagi eklemiyoruz sadece istege bagli olarak maydanoz serpiyoruz, sade olarakta gayet lezzetli ve ferahlatici bir salata türü..

Afiyet olsun..

Sevgili Beyhan`in Etkinligi..

Image Hosted by ImageShack.us


Sevgili Beyhan 12. Örgü Günlerine ev sahipligi yapti, etkinliginin konusu mutfak aksesuarlariydi ve bende kendimce mutfak önlügüyle katilim sagladim.. Yukarida ki fotoya tiklarsaniz Beyhan`in Bloguna ulasmis olucaksiniz..





Iste kendi uydurmamla ortaya cikardigim bir mutfak önlügü.. Beyhancigim sayende sinirlarimi zorladim ve hayal gücüyle-uydurmayla böyle birsey ortaya cikardim..
Etkinlige ev sahipligi yaptigin icin tesekkür ederim..

Yürek Ağrısı

Bir acı haber yaktı yüreğimizi, hiç aklımıza gelmeyen birini kaybetmiştik, oysa o 1 ay sonra bebeğini alacaktı kucağına..

Bebeği yine kucağında fakat bir farkla, ikiside karatoprağın altında, ölüm apansız çaldı kapısını, hemde sebep olunan bir kaza ile, hayatının baharında ecel seni bizden aldı..

Seni unutmak mümkün mü!, sen bizim canımızdın, insan canından vazgeçebilir mi?

Ben seni ziyaret edemiyorum, ama seni yalnız bırakmıyorlar, toprağın altında üşümeyin bebeşinle diye seni sevgiyle ısıtıyorlar, şu an Cennettesin, bizlerde sana dua ile ulaşmaya çalışıyoruz..

Sen rahat uyu mezarında biz seni hala çok Seviyoruz...

19 Nisan 2008 Cumartesi

Simli Bolerom

Tamamen kendi cabalarimla ördügüm ilk bolerom, ayrica kendi tasarimim oldu..


18 Nisan 2008 Cuma

Baharlik Bolero

Sonunda boleromu bitirebildim, yalniz cok bol yapip söktügüm ve tekrar basladigim bolerom yine bol oldu bana, sanirim tekrar örecegim, basit oldugu ve cabuk bittigi icin örmek zor gelmiyor acikcasi.. :))

17 Nisan 2008 Perşembe

Elmali Kurabiye


Malzemeler:
1 bardak yogurt
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 bardak seker
1 paket margarin
Alabildigine un
Ici icin:
3 Tane elma
4 kasik seker
Bir tutam tarcin
Bir cay bardagi ceviz ici
Yapilisi:
Un,yogurt,yumurta,margarin,seker.vanilya ve kabartma tozu ve alabildigince un yogrulup kulak memesi yumusakliginda bi hamur elde edilir.Bi taraftanda ic malzemesi hazirlanir,elmalar soyulup rendelenir, seker,tarcin,ceviz ilave edilip harmanlanir.. Hamur üc adet beze seklinde ayrilir,bezeler bir santim kalinliginda acilip sekiz parcaya bölünür,ücgen parcalarin uc kisman ic malzemesinden konulup rulo seklinde sarilir,170° firinda kurabiyeler pembelsinceye kadar pisirilir,firindan cikarinca üzerine pudra sekeri serpilir...
Afiyet olsun..

Sahte Tavuk Gögsü


Malzemeler:
1 kilo süt
yarim paket margarin
bir kahve fincani tepeleme dolusu un
1 kahve fincani seker
tarcin
Yapilisi:
Cukur tencerede margarin eritilir,un ilave edilip pembelesinceye ve unun kokusunu duyana kadar kavrulur,tencere ocagin üzerinden alinip,süt yavas yavas ilave edilir unun topaklanmamasi icin devamli surette karistirilir,tencere tekrar ocagin üzerine alinir sekerde ilave edildikten sonra kaynayincaya kadar karistirilir,kaynadiktan sonra tencere ocaktan alinip bir mikser yardimiyla 15 dakika cirpin dilerseniz kaselere dilerseniz cam bir tepsiye dökerek ve üzerine tarcin seerperek buzdolabinda 1-2 saat beklettikten sonra servis yapabilirsiniz..
Afiyet olsun..

Sütlac



Malzemeler:

1 kilo süt
1 su bardagi kirik pirinc
1 bardak seker (daha az veya cok,bu sizin damak zevkinize kalmis)
bir miktar su

Yapilisi:

Genis bir tencerede,yikanmis ve süzülmüs pirincler,bir miktar suyla yumusayincaya kadar pisirilir, süt ilave edilir ve bir kac dakika daha kaynatilir,pirinc ve süt özlesince,seker ilave edilir,ara ara karistirilarak kivam alincaya dek kaynatilir,ocaktan alinan sütlac,küyük kaselere konarak sogumaya birakilir.. Soguduktan sonra servis yapilir..

Afiyet olsun..

Havuclu Kek


Malzemeler:

4 yumurta
1.5 bardak dövülmüs ceviz veya findik ici
2 su bardagi rendelenmis havuc
1.5 bardak seker
125 gr.margarin (eritilicek ilk olucak)
2 su bardagi un
1 paket kabartma tozu
bir tutam tarcin

Krema icin:

vanilyali puding
125 gr.nisasta nisastayi sulandirmak icin bir miktar su
Ve miktara göre koyulugu ayarliyabilmek icin süt..

Yapilisi:

Kek malzemesi karistirilir havuclar ve cevizin birazi eklenir,firin tepsisine konulur ve pisirilir,kek pisirildikten sonra üst kremasi hazirlanir,kek hafif soguduktan sonra kremasi hazirlanir ve kekin üzerine dökülür,kalan cevizlerde serpildikten sonra servis yapilir...

Afiyet olsun..

Brokoli Graten

Malzemeler:

1 adet brokoli
kasar peyniri rendesi
bir miktar tereyag

Besamel sos icin:

1 corba kasigi un
1 corba kasigi margarin
kivamina göre süt (ben biraz sivi yapiyorum o yüzden göz karari koyuyorum)
1 tutam hincevizi
1 tutam beyazbiber
bir tutam tuz

Yapilisi:

Brokoliler temizlendikten ve parcalara ayrildikten sonra kaynak tuzlu suyun icine atilip 5-7 dakika arasi haslanir brokolileri hasladigimiz kaynak suyun icersine bicagin ucuyla attigimiz tereyag tat vericektir.. Haslanan brokolileri firin kabina aliyoruz, sira besamel sosu hazirlamaya geliyor, sicak sicak ekleyecegimiz icin bi taraftanda besamel sosu hazirliyoruz, derin bir tavanin icersine margarini koyuyoruz, eridikten sonra unu ilave ediyoruz, un kavrulduktan sonra sütü yavas yavas ilave ediyoruz karistirma teliyle, hizli karistiriyoruz ki topak topak olmasin un, kivami dedigim gibi size kalmis, ben daha sivi seviyorum besamel sosu o yüzden sütünü daha fazla ilave ediyorum, ama ölcülerim hepsi 1e birdir.. baharatlarinida ilave ettikten sonra kaynamaya baslayinca ocaktan aliyoruz ve brokolilerin üzerine döküyoruz, önceden isittigimiz 225 derece firina koymadan önce üzerine kasar rendesinide ekliyoruz, 15- 20 dakika kadar pisiriyoruz, yani üzeri pembelesinceye kadar ve servise sunuyoruz..

Afiyet olsun..

12 Nisan 2008 Cumartesi

Bütün Yelek..

Sonunda dügme aldim ve yelegime dikebildim, artik kalin gelicek bu mevsimde ama seneye bol bol giyerim, sapkamla takim olarak.. Daha bol bir vaktimde yapilisinida eklerim..


7 Nisan 2008 Pazartesi

Yeleğimin Şapkası

Altınforum Birlikte örelim başlığında ördüğüm yeleğimle takım giymek için yaptığım şapkam..
Yeleğimide düğme dikmeden eklemek istemedim.. Önce şapkam :))


1 Nisan 2008 Salı

Konya Ç.E.K

Bir foruma tesadüf eseri katıldım, ve blog sayfalarını devamlı takip ettiğim bayanlarıda burada görünce doğru bir yerde olduğumu anladım, bu yardım etkinliğinden önce ki etkinliği blog sayfalarının birinde görmüştüm fakat hiç anlayamamıştım.. Daha sonra foruma üye olduktan sonra ikinci bir etkinlik düzenlendi hemde iki yere birden, Konya Ç.E.K (çocuk esirgeme kurumu) ve Antalya Yakoder (yaşlıları koruma derneği) ve bu sefer ki etkinliğe katılmalıyım dedim kendince.. forumda ki bayanlar o kadar uğraş veriyor ki insan duygulanıyor, yapılanlar yerlerine ulaştırılmak üzere aracı olan kişiye doğru yola çıktı (bende bugün postaya verdim ve bir kaç kişinin kargosu ulaştı bile) bende elim deydiğince bir şeyler yapmaya çalıştım hatta arkadaşım da bir kutu kremle katılım sağladı, fakat başka bir etkinlik olduğunda kargoyu kendisinin hazırlayacağını söyledi, düşünmesi bile güzel..

Ben yaşlılara birşey örmeye açıkçası korktum, daha önce battal boy hiç bir şey örmediğim için korktum diyebilirim.. Benim nacizane katılım gösterdiğim hediyelerim...

3-4 Yaş erkek çocuk süveteri..

Ve paketin hepsi..

Güle güle giyin çocuklar bizler sizlerin uzak teyzeleriniziz..

Bebek Yelek ve Süveterleri..

Bebek yelek ve süveteri ilk kez denediğim bir şeydi, ama çok basit ve kolaymış ve çok eğlenceliymiş..


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Narish`den sizlerin e-mailinize gelsin... :)